7 exercitii eficiente pentru sani fermi si elastici

Va propunem o serie de 7 exercitii pentru piept. Aceste exercitii este indicat sa le efectuati la fiecare 3 zile timp indelungat pentru a va mentine frumusetea si fermitatea bustului. Exercitii care ridica sanii. Exercitiul de mai sus tonifica bratele, umerii si sanii. Va asezati in picioare sau in sezut cu spatele drept si privirea inainte, apoi ridicati ca in imagine o gantera usoare, de 1-2 kg. Noi va recomandam sa utilizati greutati de 1 kg si nu mai mari.

Este foarte important ca pe parcursul ridicarii ganterei sa mentineti spatele drept si umerii „josi”, adica sa nu ridicati si umarul odata cu bratul caci altfel ca formati reflexe gresite. Exercitii pentru spate si sani. Exercitiul din imagine este util pentru brate, umeri, spate si sani, punand in miscare mai multe grupe de muschi. Acest exercitiu este util in mai mica masura si pentru abdomen caci va solicita muschii anteriori ai trunchiului.

Va asezati in picioare cu spatele drept si o gantera de un kilogram in mana. Mana o pozitionati spre spate, ca in imagine. Apoi ridicati gantera in diagonala, ca si cum ati dori sa atingeti un obiect din spatele dumneavoastra. Faceti 30 de repetari pentru fiecare brat. Este important sa nu miscati trunchiul (pozitia) pe parcursul ridicarilor.

Exercitii pentru brate si sani. Aveti nevoie de o minge de fitness sau de doua gantele de un kilogram. Va asezati pe spate, ca in imagine, cu bratele intinse si efectuati miscari de forfecare cu mingea sau ganterele. Efectuati 50 astfel de miscari fara a indoi bratele, va odihniti 2 minute, apoi reluati forfecarile. Faceti trei reprize succesive.

Flotari pentru sani. Flotarile sunt exercitii grele, dar cele mai eficiente pentru ridicarea si marirea sanilor. Pentru inceput va sugeram sa incepeti cu flotari la perete. va asezati la 50 cm de un perete, tineti spatele drept, umerii coborati, apoi puneti palmele pe perete la nivelul umerilor. Mentineti corpul blocat in pozitia dreapta in timp ce faceti flotarile la prete.

Repetati 50 de flotari fara oprire. Mai tarziu, cand avansati, puteti face flotarile la nivelul unei banci/scaun, apoi la podea. Este recomandat la podea sa nu depasiti 20 de flotari. Aceste exercitii ar trebui efectuate timp indelungat la fiecare trei zile pentru a va mentine frumusetea si tonicitatea sanilor.

Exercitii care maresc circumferinta bustului. Exercitiul din imagine este foarte simplu, noi va sugeram sa il realizati in picioare cu mana sprijinita in sold, aplecandu-va cat mai mult intr-o parte si in cealalta. Faceti 50 de repetari alternative pentru fiecare parte (50 pe partea stanga si 50 pe partea dreapta).

Aceste exercitii va latesc usor spatele la nivelul snailor, ajutandu-va sa va mariti circumferinta bustului si sa capatati forma de „piscot” in zona superioara, accentuandu-va astfel talia.

Exercitii pentru sani si brate suple. Exercitiul din imagine antreneaza bicepsii brahiali dar si muschii pectorali, avand rol de a ridica si sanii. Va asezati cu picioarele departate, spatele drept si privirea inainte. Luati in maini doua gantere cu greutate de un kilogram, apoi duceti pe rand cate o gantera la umarul de aceeasi parte.

Este foarte important ca pe parcursul acestui exercitiu sa mentineti spatele drept si sa nu balansati trunchiul. Exercitiu pentru sani si mobilitate. Exercitiul din imagine este util pentru mobilitatea umerilor, dar si pentru sani. Puteti utiliza un cordon, o curea sau chiar un prosop. Va asezati in picioare cu calcaiele departate si prindeti de capete cordonul care trece prin fata bazinului.

Apoi rotiti spre spate cordonul (asemanator cu miscarea unei sarituri de coarda spre spate), insa fara a indoi bratele – acestea stau intinse pe tot parcursul exercitiului. Apoi cand ati ajuns cu cordonul in spate la nivelul bazinului rotiti din nou spre fata si tot asa. Faceti 50 de repetari.

Este foarte important sa nu indoiti deloc bratele pe parcursul exercitiului, aceasta este regula de baza pentru a obtine rezultate bune. Distanta dintre pumni este mare intial, in functie de mobilitatea dumneavoastra, insa apoi se reduce treptat. Distanta ideala dintre pumni este egala cu cea a umerilor (fara a indoi bratele pe timpul rotatiilor).

Loading...