Ce pot face 2 cesti de cafea pe zi cu ficatul dumneavoastra?

Iată ce pot face 2 ceşti de cafea pe zi cu ficatul dumneavoastră – știați aceste lucruri? Nu veţi afla aceste lucruri din reclame. În schimb, vă prezentăm în acest articolul totul aşa cum este…Cafeaua este o băutură controversată. În funcţie de modul în care privim efectele sale, o putem considera extrem de dăunătoare sau extrem de benefică.

În ciuda tuturor informaţiilor pe care le-aţi aflat până acum, există şi o mulțime de efecte pozitive ale consumului de cafea. De exemplu, cafeaua conţine mulţi antioxidanţi, care reduc riscul de dezvoltare a o mulţime de afecțiuni.Pe de altă parte, cafeaua conține cofeină, un stimulator care multor oameni le provoacă tulburări de somn și alte afecțiuni. În articolul de față vom prezenta avantajele şi dezavantajele consumului de cafea.

O ceașcă / cană de cafea obișnuită (200-250 ml), simplă, conține. 11% din DZR de B2 (riboflavină); 6% din DZR de B5 (acid pantotenic); 2% din DZR de B1 (tiamină); 2% din DZR de B3 (niacină); 1% din DZR de acid folic; 3% din DZR de mangan; 3% din DZR de potasiu; 2% din DZR de magneziu; 1% din DZR de fosfor.DZR = Doza Zilnică Recomandată

Concluzie preliminară: cafeaua conţine o mulțime de vitamine, minerale şi antioxodanti necesari corpului nostru. Dacă pe lângă cafea mai consumaţi şi legume şi fructe proaspete, puteţi uita de deficiențele de vitamine și minerale…

Cofeina stimulează metabolismul și funcționarea creierului.Conţinutul de cofeină dintr-o ceaşcă de cafea poate varia între 30 și 300 mg. O cană sau ceaşcă obişnuită conține în jur 70 – 100 mg. Nenumărate studii demonstrează că acesta substanţă stimulează într-adevăr funcţionarea creierului şi îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt. Cofeina accelerează metabolismul cu 3-12% şi îmbunătăţeşte rezultatele antrenamentelor fizice cu 10-15%.

Cafeaua reduce riscul de dezvoltare a bolilor Alzheimer și Parkinson.Aceste două afecțiuni sunt cele mai răspândite boli neurodegenerative din lume. Studiile arată că oamenii care consumă în mod regulat cafea au un risc mai redus cu 65% de a dezvolta Alzheimer şi cu 30-60% mai scăzut pentru a dezvolta Parkinson. Astfel, consumul de cafea reduce semnificativ şansele de a suferi de aceste boli pe măsură ce înaintați în vârstă.

Consumatorii de cafea suferă mai rar de diabet de tip 2.În ultimii zece ani, răspândirea diabetului de tip 2 a crescut de 10 ori, ajungându-se la circa 300 milioane de bolnavi la nivel mondial. Persoanele care consumă cafea frecvent sunt expuşi mai puţin la această afecțiune, cu 25-60%.

Consumatorii de cafea suferă mai rar de afecțiuni ale ficatului.Persoanele care consumă în exces băuturi carbogazoase, sucuri bogate în zahăr și alcool riscă să se îmbolnăvească de ciroză hepatică, o boală gravă ce afectează ficatul. Consumatorii de cafea au cu 84% mai puține șanse de a suferi de această boală. Riscul de a dezvolta cancer de ficat este, de asemenea, cu 40% mai mic.

Mai puțin expuși la depresie și sinucidere.Aparent, depresia nu pare o afecțiune gravă, dar consecinţele sale pot fi printre cele mai triste. Un studiu realizat de Universitatea Harvard arată că oamenii care beau cafea au cu 20% mai puţine şanse de a cunoaşte această condiție.

Cafeaua poate provoca anxietate și tulburări de somn.Trebuie să recunoaștem că această băutură poate avea şi efecte negative. Persoanele care consumă prea multă cafea pot suferi de nervozitate, anxietate, ritm cardiac crescut şi tulburări de somn.Dacă observaţi asemenea efecte asupra sănătăţii dvs., vă recomandăm să reduceţi cantitatea de cafea consumată sau chiar să renunţaţi complet (o perioadă) la această băutură, dacă efectele continuă.

Cofeina provoacă dependență.Cofeina este un narcotic. Organismul cere cantităţi tot mai mari de cafea pentru a obţine aceleaşi rezultate. În acelaşi timp, abstinenţa de la băuturile bogate în cofeină poate provoca dureri de cap, oboseală şi iritabilitate, simptome care pot dura chiar și câteva zile.

Loading...