Nu va grabiti sa aruncati zatul de cafea. Aflati 20 de moduri interesante de a-l utiliza!

Aveţi zaţ de cafea şi nu ştiţi ce să faceţi cu el? Nu-l aruncaţi în nici un caz! Citind aceste sfaturi foarte utile, o să vă uşuraţi mult îngrijirea gospodăriei, căci cafeaua poate fi de ajutor acolo unde nici nu te aştepţi! Utilitatea cafelei nu se epuizează cu ultimele picături înghiţite. Zaţul de cafea este o adevărată comoară şi aici o să aflați de ce!

Cum folosiţi zaţul de cafea. 1. Îngrăşăminte pentru grădină. Zaţul de cafea este un îngrășământ minunat, care va stimula creşterea florilor dvs preferate! 2. Nuanţe noi pe stratul de flori

Adăugând zaţ de cafea în sol obţineţi nu doar efecte de îngrăşământ, ci şi o diversificare a nuanţelor de culori. 3. Sperietoare pentru pisici. Dacă poznaşii cu 4 picioare vă fac dezordine în grădină, presăraţi nişte zaţ de cafea pe sol – pisicile nu iubesc acest miros.

4. Folositor pentru câini. Câinele dvs are purici? Spălaţi-l cu şampon și zaţ de cafea. Paraziţii vor dispărea foarte curând! 5. Vopseşte pânza Lenjeria de pat albă sau un prosop alb, care s-au pătat grav pot fi vopsite într-o culoare mai întunecată cu ajutorul zaţului de cafea. 6. Curăţirea castroanelor şi a tigăilor. Zaţul de cafea curăţă foarte bine depunerile de murdărie de pe veselă.

7. Odorizant. Cafeaua absoarbe toate mirosurile neplăcute. Folosiţi-o cu prima ocazie! 8. Ascunde zgârieturile. Cafeaua va conferi lemnului culoarea sa naturală, iar zgârieturile nu se vor mai vedea. 9. Nuanţă plăcută a culorii lemnului. Scândurile şi mobila din lemn vor căpăta o nuanţă de ciocolată dacă le veţi şterge cu zaţ de cafea.

10. Eliminarea mirosului neplăcut. Ca să scăpați de mirosul neplăcut al încălţămintei, puneţi pentru o noapte zaţ de cafea în interiorul ei. 11. Usturoiul este învins! Mâinile dvs nu vor mai avea miros de usturoi şi ceapă după prepararea bucatelor – e suficient să le ştergeţi cu zaţ de cafea.

12. Plastilină naturală. Puteţi face plastilină complet inofensivă pentru copii amestecând cafea, sare de mare, apă fierbinte şi ulei. 13. O reţetă originală. Carne de porc fiartă în cafea – iată o reţetă cu adevărat exotică. Merită să o încercaţi!

14. Nişte biscuiţi neobişnuiţi. Cafeaua intră în componenţa multor biscuiţi cu gust interesant, conferindu-le o aromă nemaipomenită şi surprinzătoare! 15. Lumânare din cafea. Dacă în lumânările făcute acasă veţi adăuga puţină cafea, veţi obţine un efect foarte interesant.

16. Reţetă pentru păr gras. Dacă părul dvs devine gras foarte repede, spălaţi-l cu zaţ de cafea. Va deveni mult mai moale şi mai rezistent la grăsime! 17. Exfoliant pentru corp. Cafeaua va înlătura celulele moarte de pe toată suprafaţa corpului, chiar mai eficient decât preparatele specializate!

18. Exfoliant pentru faţă. Exfoliantul din cafea curăţă foarte gingaş pielea feţei. O astfel de procedură vă va face să întineriţi cu câţiva ani!

19. Un săpun plăcut. Faceţi acasă un săpun în care să adăugaţi zaţ de cafea – aroma va fi extraordinară! 20. Fără pete sub ochi. Petele de sub ochi dispar foarte repede dacă le masaţi cu cafea. Cofeina înviorează pielea obosită şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.

Loading...