Ofiterul patrula holurile liceului cand o eleva îi atrage atentia, fortandu-l sa intervina înainte de a fi prea tarziu

„El este un adevărat erou.”. Aceasta este propoziţia care îl poate caracteriza cel mai bine pe Roger Caron, un ofiţer de ordine care patrulează regulat pe coridoarele unui liceu din Montvale, New Jersey, pentru că elevii care frecventează această instituţie şcolară să se simtă mereu în deplină siguranţă. O adolescentă poate spune cu mâna pe inimă că astăzi este în viaţă tocmai datorită acţiunii rapide a acestui om.

Totul a început ca o zi normală de şcoală pentru Sarah Bazzini, numai că la un moment dat lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Eleva se îndrepta către sala de clasă, în timp ce lua ultima înghiţitură din gustarea de prânz, când brusc s-a înecat. Nici măcar băutura pe care o avea în mână nu a reuşit să o facă să-şi revină şi s-a panicat teribil. Bazzini l-a observat la un moment dat pe Roger Caron, ofiţerul de poliţie al şcolii, care venea către ea.

„Am observat că Sarah nu se simţea bine”, a mărturisit Roger Caron, după incident. „Era foarte panicată şi venea în fugă către mine. Când m-am apropiat de ea, mi-am dat seama că se învineţise la faţă şi mi-a dat de înţeles că se sufocă. În acel moment, am ştiut exact ce am de făcut.” Camerele de supraveghere video arată cum Caron i-a aplicat elevei manevra Heimlich, pentru a disloca bucata de mâncare care îi rămăsese în gât.

Ofiţerul lucrează la acest liceu de trei ani, însă înainte de asta a petrecut 34 de ani într-un departament de poliţie. Din fericire, el a ştiut cum să acţioneze rapid, iar adolescenta de 18 ani este acum în afara oricărui pericol. Personalul liceului şi elevii sunt instruiţi în tehnici de salvare a vieţii, dar în acest caz, ofiţerul Caron a fost omul potrivit la momentul potrivit. „Este un sentiment minunat să ştiu că pot ajuta pe cineva, iar acest lucru mă motivează cel mai tare”, a mai adăugat Roger Caron.

Loading...