Scafandrul nu întelegea mesajul urgent transmis de rechin, pana cand se apropie si vede pe burta acestuia un detaliu înspaimantator

Animalele marine interacţionează adeseori cu scafandrii, mai ales atunci când au de transmis un mesaj de ajutor. Acestea nu sunt deloc speriate de apariţia oamenilor în mediul lor de viaţă, permiţând uneori să fie observate şi chiar mângâiate cu multă delicateţe. Chiar dacă un rechin ar trebui să inspire teamă, acest exemplar se comportă cât se poate de natural.

Scafandrul Josh Eccles, împreună cu prietenul său, fotograful Chris Maddeford, studiau animalele marine din adâncuri în zona Jupiter, Florida, când unul dintre rechinii din zonă s-a apropiat nesperat de mult de ei, atingându-i cu botul. Eccles nu era neobişnuit ca rechinii să se apropie atât de mult de el, dar se pare că acesta era deosebit de insistent. Imaginile filmate ne prezintă ceea ce a urmat acestei interacţiuni cu totul neaşteptate.

Rechinul Lemon încerca astfel să transmită un mesaj de ajutor, iar cei doi bărbaţi puteau fi salvarea lui. Privind cu atenţie, scafandrul a observat pe burta rechinului un detaliu înspăimântător.
Rechinul avea înfipt în abdomen un cârlig destul de mare, de care nu ar fi reuşit să scape de unul singur. Scafandrul se apropie de rechin şi îi extrage bucata de metal din abdomen, fără ca rechinul să aibă şi mai mult de suferit. Surprinzător, animalul marin pare să-i mulţumească scafandrului pentru ajutorul dat. Şi nu doar o dată, ci în repetate rânduri.

Rechinii Lemon sunt consideraţi neagresivi faţă de oameni. Se ştie despre ei că devin agresivi doar atunci când sunt atacaţi sau se simt în pericol.

Loading...