Studiu: Cum te ajuta ardeiul iute sa traiesti mai mult

Cercetătorii au observat o scădere de 13% a ratei mortalităţii la persoanele care consumă ardei iute roşu. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Larner, din cadrul Universităţii Vermont, au examinat informaţiile obţinute de la 16.000 de americani în decursul a 23 de ani. Rata mortalităţii persoanelor care mâncau ardei chilli a fost de 21,6% în comparaţie cu rata mortalităţii, de 33,6%, persoanelor care nu mâncau alimentul.

Principalul motiv al acestei diferenţe este reprezentat de componentul ardeilor chilli numit ,,capsaicină”. ,,Deşi mecanismul prin care ardeiul iute întârzie moartea este încă necunoscut, capsaicina poate fi răspunsul pentru acţiunea observată,” declară profesorul Mustafa Chopa din cadrul Medicine Benjamin Litterberg.

Deşi sunt necesare mai multe cercetări, experţii au propus unele explicaţii. Componentul ar putea afecta în mod pozitiv mecanismele celulare şi moleculare care sunt legate de obezitate şi fluxul sanguin coronar. Capsaicina ar putea lupta împotriva colesterolului, poate ajuta la metabolizarea grăsimilor şi la reducerea posibilităţii apariţiei diabetului.

Bonus: Niciodata sa nu mai porti aceste haine. Ele pot fi periculoase pentru sanatatea ta. Care este motivul. Niciodata sa nu mai porti aceste haine. Ele pot fi periculoase pentru sanatatea ta. Care este motivul Majoritatea femeilor se plâng în ziua de astăzi de dureri tot mai acute de spate, iar motivele pentru apariția acestora sunt diverse. Dacă până acum credeai că poziția inadecvată a corpului este principala cauză a durerilor de spate, specialiștii au descoperit că și modul în care ne alegem hainele poate genera un disconfort în zona lombară.

Hainele pe care le purtăm trebuie alese cu grijă și nu numai pentru că vrem să avem un aspect impecabil, ci și pentru că ne pot influența într-un mod decisiv starea de sănătate, potrivit independent.co.uk. Cercetătorii au descoperit de curând că blugi skinny și paltoanele cu glugă pot provoca dureri de spate.

Blugii foarte strâmți influențează mobilitatea și obligă anumiți mușchi să stea într-o poziție fixă. Acest lucru face ca poziția corpului să fie una greșită, mersul obișnuit va fi deformat și pot să apară durerile de spate.

Pantofii cu toc au fost blamați o perioadă lungă de timp pentru că ar cauza durerile de spate, însă cercetările recente au arătat că nu sunt singurii vinovați. Pantofii decupați în spate și balerinii pot cauza de asemenea dureri de spate, atunci când sunt purtați mult prea des.

Medicii avertizează că paltoanele cu glugă sunt un alt dușman de temut al spatelui. Poate părea ciudat, însă glugile grele ale paltoanelor și gențile purtate pe umăr împiedică mișcarea liberă a corpului, iar coloana este supusă unei presiuni mai mari, ceea ce generează durerile de spate.

Loading...